Jun tea și kombucha sunt două băuturi fermentate probiotice care au o serie de asemănări, dar și diferențe distincte. Iată cinci diferențe între jun tea și kombucha:

 

  1. Cultura starter: Jun tea este fermentat cu o cultură starter formată din ceai (verde sau negru) și miere, în timp ce kombucha folosește o cultură starter numită „scooby” sau „mother/mamă”, care este compusă din ceai (verde sau negru) și zahăr.
  2. Aroma și gust: Jun tea are o aromă și gust ușor florale, cu nuanțe de miere și ceai verde sau negru, după caz. Pe de altă parte, kombucha are un gust mai acidulat și o gamă variată de arome, care pot fi influențate de tipul de ceai folosit în procesul de fermentație.
  3. Fermentație și timpul de preparare: Jun tea are o perioadă de fermentație mai scurtă comparativ cu kombucha. De obicei, jun tea este fermentat într-un interval de 3-7 zile, în timp ce kombucha necesită de obicei 7-14 zile pentru a ajunge la stadiul dorit de fermentație.
  4. Aciditate și conținut alcoolic: Jun tea are de obicei o aciditate mai scăzută și un conținut de alcool mai mic comparativ cu kombucha.
  5. Compoziția nutrițională: Deși ambele băuturi fermentate oferă beneficii probiotice, compoziția lor nutrițională poate varia. Jun tea fermentat cu miere poate conține enzimele și nutrienții prezenți în miere, cum ar fi vitaminele și mineralele specifice ale mierii. De asemenea, ajută organimsul în lupta împotriva substanșelor alergene. Kombucha fermentată cu zahăr poate conține o varietate de acizi organici, enzime și vitamine, cum ar fi vitamina B și C, în funcție de timpul de fermentație.

 

Este important de menționat că procesul de preparare și ingredientele pot varia în funcție de rețetele individuale și preferințele producătorilor de jun tea și kombucha.

Pe scurt, Jun tea este este considerat a fi superior băuturii Kombucha, “Kombucha îmbunătățită”, datorită fermentației cu miere, nu cu zahăr.

Nu ajungi la restaurant?

Nu e absolut nicio problemă. Trimitem noi o kombucha către tine.

Comandă mai jos!

Sau alege unul dintre Programele noastre nutriționale, gândite cu drag de către doi tehnicieni nutriționiști, făurite cu meșteșug la Vegasmo.

5 zile raw-vegan

Abonament de 5 (l-v), sau 6 zile (l-s). Meniu exclusiv raw-vegan, complet, pentru întreaga zi. Preparatele nu conțin ingrediente de origine animală (carne, oua, lactate etc) sau zahăr.

ImunoVegan | program pentru susținerea imunității

Abonament de 5 (L-V), 6 (L-S) sau 7 zile (L-D). Program pentru susținerea imunității, cu meniu complet, pentru întreaga zi. Preparatele nu conțin ingrediente de origine animală (carne, oua, lactate etc) sau zahăr.

KiloMinus | program coerent de slăbit

Abonament de 5 (L-V), 6 (L-S) sau 7 zile (L-D). Program coerent de slăbit, cu meniu complet, pentru întreaga zi. Preparatele nu conțin ingrediente de origine animală (carne, oua, lactate etc) sau zahăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *