Există mai multe diferențe între dieta vegană și cea vegetariană, deși ambele implică evitarea cărnii și a produselor de origine animală. Iată câteva dintre diferențele principale:

 

  1. Alimentele consumate: vegetarienii evită carnea, dar pot consuma ouă, lactate și alte produse de origine animală, cum ar fi mierea. În schimb, veganii evită toate produsele de origine animală, inclusiv ouăle, lactatele, mierea și chiar și gelatina.
  2. Motivația: persoanele care aleg să devină vegetariene pot face acest lucru din motive de sănătate, religioase sau etice, în timp ce persoanele care aleg dieta vegană o fac de obicei din motive etice și de protecție a animalelor, îngrijire a mediului și sănătate.
  3. Nutriție: datorită restricțiilor dietetice stricte, veganii trebuie să fie atenți la consumul de proteine, fier și vitamina B12, deoarece aceste substanțe nutritive se găsesc în principal în alimentele de origine animală. Vegetarienii, în general, sunt mai puțin susceptibili să sufere de deficiențe nutriționale.
  4. Opțiuni alimentare: o dietă vegetariană poate fi mai ușor de urmat și poate oferi o gamă mai largă de opțiuni alimentare, deoarece permite consumul de lactate și ouă. În schimb, dieta vegană poate fi mai restrictivă, dar există totuși o gamă largă de alimente vegane delicioase și nutritive disponibile în prezent pe piață.
  5. Impactul asupra mediului: uneori, dieta vegană este considerată mai ecologică, deoarece necesită mai puține resurse, cum ar fi apa și energia, în comparație cu producția de carne și lactate.
Nu ajungi la restaurant?

Nu e absolut nicio problemă. Trimitem noi o kombucha către tine.

Comandă mai jos!

Sau alege unul dintre Programele noastre nutriționale, gândite cu drag de către doi tehnicieni nutriționiști, făurite cu meșteșug la Vegasmo.

5 zile raw-vegan

Abonament de 5 (l-v), sau 6 zile (l-s). Meniu exclusiv raw-vegan, complet, pentru întreaga zi. Preparatele nu conțin ingrediente de origine animală (carne, oua, lactate etc) sau zahăr.

ImunoVegan | program pentru susținerea imunității

Abonament de 5 (L-V), 6 (L-S) sau 7 zile (L-D). Program pentru susținerea imunității, cu meniu complet, pentru întreaga zi. Preparatele nu conțin ingrediente de origine animală (carne, oua, lactate etc) sau zahăr.

KiloMinus | program coerent de slăbit

Abonament de 5 (L-V), 6 (L-S) sau 7 zile (L-D). Program coerent de slăbit, cu meniu complet, pentru întreaga zi. Preparatele nu conțin ingrediente de origine animală (carne, oua, lactate etc) sau zahăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *