REGIMUL VEGETARIAN

Un regim vegetarian este un stil de alimentație care exclude consumul de carne, inclusiv de pasăre, pește și alte produse de origine animală. Există diferite tipuri de regimuri vegetariene, dar cel mai comun este lacto-ovo-vegetarianismul, care permite consumul de produse lactate și ouă.

Alte tipuri de regimuri vegetariene includ:

  • Lacto-vegetarianismul, care exclude ouăle, dar permite produsele lactate
  • Ovo-vegetarianismul, care exclude produsele lactate, dar permite ouăle
  • Veganismul, care exclude toate produsele de origine animală, inclusiv carne, lapte, ouă, miere și alte produse derivate din animale.

Studiile sugerează că regimurile vegetariene pot fi benefice pentru sănătate, reducând riscul de boli cronice, precum diabetul, bolile de inimă și cancerul. De asemenea, un regim vegetarian poate fi și o alegere etică sau ecologică, bazată pe atenția pentru bunăstarea animalelor și a mediului înconjurător.

REGIMUL VEGAN

Regimul vegan reprezintă un stil de alimentație bazat exclusiv pe plante, care exclude produsele de origine animală, inclusiv carne, lapte, ouă și miere. Acest stil de alimentație se bazează pe consumul de fructe, legume, cereale integrale, leguminoase, nuci și semințe.

Veganii adoptă acest stil de alimentație din diferite motive, inclusiv din motive etice, de sănătate sau din preocupări ecologice. Studiile sugerează că o dietă vegană poate fi benefică pentru sănătate, reducând riscul de boli cronice, precum diabetul, bolile de inimă și cancerul.

Este important să subliniem că, deși un regim vegan poate fi foarte sănătos, trebuie să fie planificat în mod corespunzător pentru a asigura aportul adecvat de nutrienți esențiali, cum ar fi proteinele, vitaminele B12 și D, calciul și fierul.

REGIMUL RAW-VEGAN

Raw-veganism este un tip de dietă care combină două concepte: veganismul și alimentația crudă, neprocesată termic.

Astfel, un raw-vegan este o persoană care consumă exclusiv alimente de origine vegetală și care sunt consumate în forma lor naturală sau minim procesate, la temperaturi de sub 48 de grade Celsius.

Practic, un raw-vegan nu consumă niciun produs de origine animală, inclusiv carne, pește, lactate, ouă și miere. În plus, evită și alimentele procesate sau gătite, cum ar fi produsele de panificație, conservele sau alimentele prăjite.

Raw-veganismul are la bază ideea că procesarea termică a alimentelor poate distruge enzimele și nutrienții esențiali, iar consumul acestor alimente în forma lor naturală este mai sănătos pentru organism. Susținătorii acestui stil de viață consideră că o alimentație raw-vegană poate aduce numeroase beneficii, inclusiv o digestie mai bună, un nivel mai bun de energie și un sistem imunitar mai puternic.

Cu toate acestea, raw-veganismul poate fi o dietă foarte restrictivă și necesită o planificare atentă pentru a asigura un aport adecvat de nutrienți, cum ar fi proteinele, vitaminele B12 și D, calciul, zincul și fierul. Consultarea cu un specialist în nutriție sau un medic este recomandată înainte de a adopta o dietă raw-vegană, pentru a asigura organismului toți nutrienții necesari.

Nu ajungi la restaurant?

Nu e absolut nicio problemă. Trimitem noi o kombucha către tine.

Comandă mai jos!

Sau alege unul dintre Programele noastre nutriționale, gândite cu drag de către doi tehnicieni nutriționiști, făurite cu meșteșug la Vegasmo.

5 zile raw-vegan

Abonament de 5 (l-v), sau 6 zile (l-s). Meniu exclusiv raw-vegan, complet, pentru întreaga zi. Preparatele nu conțin ingrediente de origine animală (carne, oua, lactate etc) sau zahăr.

ImunoVegan | program pentru susținerea imunității

Abonament de 5 (L-V), 6 (L-S) sau 7 zile (L-D). Program pentru susținerea imunității, cu meniu complet, pentru întreaga zi. Preparatele nu conțin ingrediente de origine animală (carne, oua, lactate etc) sau zahăr.

KiloMinus | program coerent de slăbit

Abonament de 5 (L-V), 6 (L-S) sau 7 zile (L-D). Program coerent de slăbit, cu meniu complet, pentru întreaga zi. Preparatele nu conțin ingrediente de origine animală (carne, oua, lactate etc) sau zahăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *